Ulje iz rezervi u petak

Bez autora
Sep 09 2010

Ministarstvo trgovine najavilo je da će u zainteresovane maloprodajne objekte od sutra početi da se isporučuje rafinisano suncokretovo ulje iz robnih rezervi, na osnovu zaključka Vlade Srbije.Na predlog Ministarstva trgovine, Vlada Srbije odobrila je u sredu da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 100 dinara, bez obračunatog PDV, sa ciljem da se stabilizuje tržište...

Ulje iz rezervi u petakMinistarstvo trgovine najavilo je da će u zainteresovane maloprodajne objekte od sutra početi da se isporučuje rafinisano suncokretovo ulje iz robnih rezervi, na osnovu zaključka Vlade Srbije.

Na predlog Ministarstva trgovine, Vlada Srbije odobrila je u sredu da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 100 dinara, bez obračunatog PDV, sa ciljem da se stabilizuje tržište.

U maloprodajnim objektima naći će se proizvodi većine proizvođača, koji moraju biti vidno obeleženi kao "ulje iz robnih rezervi", i to po maloprodajnoj ceni do 119 dinara po litru, sa obračunatim PDV, trgovinskom maržom i drugim troškovima, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo trgovine će nastojati da količine ulja rasporedi u svaku opštinu u Srbiji, proporcionalno broju stanovnika. Ulje će se distribuirati preko trgovaca koji su zainteresovani za prodaju kroz njihov lanac trgovina.

Povodom početka isporuke, ministar trgovine Slobodan Milosavljević i direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić obićiće sutra Univereksportov Supermarket 011, u Nehruovoj ulici 68b, u Novom Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik